'Vies en vernederd'

Behandeling of cel voor poepsmerende en masturberende aanvaller

14 februari 2019 14:06 Aangepast: 14 februari 2019 14:50
Beeld © RTL Nieuws

Een psychiatrische behandeling of zes maanden achter slot en grendel: dat is de keuze die het Openbaar Ministerie een man biedt die vijf vrouwen in het Amsterdamse Vondelpark met poep besmeurde.

De 42-jarige Gonzalo B. viel tussen augustus 2017 en april 2018 joggende en fietsende vrouwen van achteren aan. Daarbij besmeurde hij hen met poep, die volgens het OM bij enkele slachtoffers in de mond, ogen en neus terechtkwam. 

'Warme of lauwe substantie'

Een van de slachtoffers was een 14-jarig meisje. Ook zou hij in het Amstelpark masturberend achter een joggende vrouw zijn aangegaan.

De vrouwen voelden zich volgens het OM 'heel erg vies en heel erg vernederd'. "Het heeft ook veel impact gehad op veel andere Amsterdamse vrouwen en meisjes, die de parken hebben gemeden."

Het OM vermoedt dat de poep van hem zelf was, omdat de slachtoffers spraken van een 'warme of lauwe' substantie.

Poep door brievenbus

B. ontkent alle beschuldigingen en zegt dat hij mensen nooit zou besmeuren: "Ik ben een heel schoon persoon en douche wel drie tot vier keer per dag."

Maar het OM denkt daar anders over en denkt dat er voldoende aanwijzingen zijn dat hij het heeft gedaan. Zo bleek dat B. eind 2016 bij buren voor de deur heeft gepoept, waarna de uitwerpselen door de brievenbus waren gedaan en de deurkruk ermee was besmeurd. 

B. erkent dit en zegt dat hij het deed omdat zijn vrouw wilde scheiden en hij zich niet kon uiten. Tijdens observaties hebben agenten twee keer gezien dat hij op straat poepte en de uitwerpselen in een papiertje wikkelde en in zijn auto legde. Ook kwam hij veelvuldig in de betreffende parken en voldoet hij volgens het OM aan het signalement.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore