Politie zint op stappen

Management rapper Jebroer geeft fouten met video toe, maar past niets aan

12 februari 2019 20:00 Aangepast: 12 februari 2019 20:14
Tim Kimman, beter bekend als Jebroer. Beeld © Screenshot uit de videoclip van Jebroer.

De politie denkt erover alsnog maatregelen te nemen tegen rapper Jebroer nu zijn management weigert een omstreden videoclip aan te passen. In het filmpje bij het nummer Polizei worden, tegen de afspraken in, politie-uniformen gebruikt op de openbare weg. Ook worden er verkeersovertredingen gemaakt.

De makers van de clip hebben zich volgens de korpsleiding niet aan de afspraken gehouden. Dat wordt bevestigd door het management van Jebroer. Twee acteurs in een burgerauto hebben politiepakken aangehad op de openbare weg, 'iets wat niet had mogen gebeuren'.

Achtervolging bij 200 km/u

In de clip is een achtervolging te zien waarin snelheden van 200 kilometer per uur worden gehaald. Ook rijdt de rapper door rood. "Wij nemen de verantwoordelijkheid voor het door rood rijden en het rechts afslaan over het verdrijvingsvlak", zegt het management. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie boos op makers videoclip Jebroer, afspraken niet nagekomen

Fictieve snelheden

Dat de videoclip negatieve reacties heeft uitgelokt, betreurt de woordvoerder. "Het doel van de videoclip was met goede intenties en op een creatieve manier de nieuwe single van Jebroer onder de aandacht te brengen."

Het klopt niet, zegt het management, dat de rapper 200 kilometer per uur zou hebben gereden. "Die fictieve snelheden zijn later in het beeld gemonteerd.''

De omstreden clip van Jebroer

'Polizei' van Jebroer verscheen vorige week op YouTube.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`