Alternatieven voor eindexamenleerlingen

Meeste leerlingen Vossius vanwege brand pas na vakantie naar school

12 februari 2019 14:30 Aangepast: 12 februari 2019 15:44
De brand begon in de kantine van de school Beeld © Margriet Bouscher

Het Vossius Gymnasium in Amsterdam, waar gisteravond brand uitbrak, zal pas na de voorjaarsvakantie weer opengaan voor de meesten van de 800 leerlingen. 

Dat meldt de school op haar website. De vakantie begint zaterdag. Voor de leerlingen van de klassen 1 tot en met 4 wordt de komende dagen digitaal onderwijs aangeboden om niet te grote leerachterstanden te laten ontstaan. 

Eindexamenleerlingen

Voor de leerlingen van de klassen 5 en 6 wordt naar een alternatieve oplossing gezocht. Rector Jan van Muilekom vindt het belangrijk dat eindexamenleerlingen deze week lessen blijven volgen.

Morgen is de school nog dicht voor alle leerlingen, maar voor de leerlingen van de klassen 5 en 6 wordt gekeken of er donderdag en vrijdag les kan worden gegeven in de onbeschadigde leslokalen.

Volgens Van Muilekom zijn er zes ruimtes door de brand beschadigd, waaronder vijf leslokalen. De brand begon om 19.15 uur boven de kantine. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Grootte schade onderzocht

Vanmiddag wordt het pand onderzocht door de verzekering. Gekeken wordt naar de grootte van de schade en naar wat er nodig is om de getroffen ruimtes te herstellen.

In de verklaring op de website noemt de school het 'geruststellend om te concluderen dat er ook ruimtes brand- en rookvrij zijn'. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`