Aansluiten maar

Voorjaarsvakantie leidt komend weekend tot lange files richting sneeuw

12 februari 2019 10:46 Aangepast: 12 februari 2019 11:07
Archieffoto Beeld © Arjan Dijkman

Voor de regio noord begint komend weekend de voorjaarsvakantie. De ANWB verwacht lange files naar de wintersportgebieden in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

Ook in die landen krijgen scholieren namelijk vakantie, met grote drukte tot gevolg. In Nederland verwacht de ANWB vrijdagmiddag en zaterdag geen extra drukte, maar eenmaal in de buurt van de sneeuw nemen de files toe.

Duitsland

Vrijdagmiddag wordt het in Duitsland al druk, denkt de ANWB. Zaterdagochtend is het een kwestie van aansluiten in de files op de A5 (Karlsruhe-Bazel), A7 (Ulm-Füssen), A8 (Stuttgart-München-Salzburg) en op de A93 tussen Rosenheim en Kufstein.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Veel Nederlandse wintersporters zonder sneeuwkettingen

Frankrijk

In Frankrijk is het zaterdag de hele dag druk ten oosten van Lyon, op de A40 (Mâcon-Chamonix) en op de A43 (Lyon-Chambéry). In Zwitserland zijn de A1 (Zürich-Bern) en de toegang tot de Sint Gotthardtunnel de belangrijkste knelpunten.

Oostenrijk

In Oostenrijk wordt zaterdag grote drukte verwacht op de Fernpasstrasse (de B179 tussen de Duitse grens en Nassereith), de A10 (Salzburg - Villach) en de A12 (Kufstein-Innsbruck-Landeck). 

Terugkerende wintersporters krijgen mogelijk te maken met controles bij de grensovergangen met Duitsland. De wachttijd kan oplopen tot meer dan een uur.

Dit moet je weten over winterbanden

Heb je winterbanden eigenlijk wel nodig in Nederland en wat zijn de voordelen van die speciale banden?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore