Meineed

'Holleeder-tape: spreekverbod voor advocaten'

12 februari 2019 03:14 Aangepast: 12 februari 2019 08:21
Willem Holleeder Beeld © ANP

De Amsterdamse strafadvocaten Bénédicte Ficq, Stijn Franken en Nico Meijering hebben een spreekverbod gekregen rond alles wat te maken heeft met een Holleeder-tape. Dit heeft de Orde van Advocaten besloten vanwege vragen over hun relatie met Willem Holleeder.

De Deken van de Orde onderzoekt Ficq vanwege beschuldigingen van het aanzetten tot meineed en Franken voor het misbruiken van een advocatentelefoon, meldt De Telegraaf.

Uit de Holleeder-tape die vanavond op RTL4 wordt uitgezonden, blijkt dat de Amsterdamse advocaat Bénédicte Ficq door Willem Holleeder wordt beschuldigd van het aanzetten tot meineed. Franken beticht Ficq van het ongeoorloofd onder druk zetten van zijn cliënt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peter R. de Vries onthult Holleeder Tape bij RTL Boulevard

Telefoongesprek

In de Holleeder-tape is voor het eerst het telefoongesprek te horen dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries had met Willem Holleeder in april 2011 op het kantoor van Holleeders voormalige advocaat Stijn Franken.

In het gesprek beweert Holleeder onder andere dat hij bedreigd is door Bénédicte Ficq, de voormalige advocate van Dino Soerel. Hij zegt te vrezen voor zijn leven.

Peter R. de Vries onthult Holleeder-tape

‘RTL Boulevard: De Holleeder Tape’ wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens en Luuk Ikink en is op 12 februari om 20.30 uur te zien bij RTL4.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`