Liquidatie

Tot 26 jaar celstraf geëist voor Utrechtse vergismoord

11 februari 2019 12:44 Aangepast: 11 februari 2019 13:20
Beeld © Mizzle Media

Tegen de mannen die verdacht worden van de liquidatie van de 31-jarige Utrechter Hakim Changachi, ruim twee jaar geleden, is 26 jaar celstraf geëist. De moord was een vergissing: Khalid H., die woonde in dezelfde flat aan de Faustdreef in Utrecht, was het eigenlijke doelwit.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn Guyno O. (26) en Ferrel T. (32) verantwoordelijk voor de liquidatie. 'Gewetenloze' types zijn het, vindt het OM. "Voor een paar duizend euro worden mensen neergeknald. Ze denken niet na over wie ze gaan neerschieten, waarom, en of ze wel de juiste hebben. Het gaat alleen om geld."

Aanhouding na crash op A1

Om het oorspronkelijke doelwit alsnog om het leven te brengen, ging twee dagen later opnieuw een moordcommando op pad. Khalid H. rook onraad en waarschuwde de politie. Die was tijdig ter plaatse en ging achter de verdachten aan. Nadat hun auto op de snelweg A1 was gecrasht, kon de politie de twee inzittenden aanhouden.

Het OM eiste vorige week acht jaar cel tegen de chauffeur van de auto. Tegen medeverdachte Marciano D. (27) was de eis twaalf jaar gevangenisstraf. Die worden alleen verdacht van betrokkenheid bij de geplande 'herstelmoord' op Khalid H., zegt het OM.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dode bij schietpartij in wijk Overvecht in Utrecht

Chauffeur ook geliquideerd

Guyno O. en Ferrel T. zouden na de moord op Changachi bij die missie een organiserende rol hebben gespeeld. Een vijfde verdachte in het geheel, Justin Jap Tjong, zou bij de moord op Changachi als chauffeur hebben gefungeerd. Hij wilde na de vergissing niet meer mee op jacht naar Khalid H. Twee weken later werd hij zelf geliquideerd in Amsterdam. Deze moord is nog in onderzoek.

De opdracht voor het geweld schrijft justitie toe aan de zeer gewelddadige bende van de voortvluchtige Ridouan Tahgi, die verantwoordelijk wordt gehouden voor een reeks liquidaties.

De rechtbank doet uitspraak op 27 maart.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Broers Mocro-kopstuk Ridouan Taghi opgepakt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`