Poolse arbeidsmigranten

Verloofde slachtoffer ongeluk Obdam rouwt: 'Voor altijd in ons hart'

11 februari 2019 10:34 Aangepast: 11 februari 2019 10:39
De slachtoffers werden gisteren gevonden. Beeld © ANP

Een van de Poolse arbeidsmigranten die dit weekend om het leven kwam bij een auto-ongeluk in het Noord-Hollandse Obdam, had zich nog maar kortgeleden verloofd met zijn vriendin. De 21-jarige man was bovendien net vader geworden van een dochtertje.

De verloofde van de man is in diepe rouw. "Voor altijd in ons hart", schrijft ze op Facebook. Ze heeft haar profielfoto aangepast naar een zwart lint.

"Mijn hart huilt en de tranen stromen over mijn wangen. Twee vrienden zijn overleden in Obdam. Ze hadden nog een heel leven voor zich", schrijft een ander op Twitter.

Ook het bedrijf waar de vier werkzaam waren, is verslagen door hun overlijden. "Iedereen is diep geschokt. Het is verschrikkelijk", vertelde de zus van de eigenaar gistermiddag aan RTL Nieuws.

Noodlottig ongeval

De slachtoffers zijn een 48-jarige vrouw en drie mannen, twee van 21 en één van 20 jaar. Ze kwamen om het leven nadat hun auto te water was geraakt. Alles wijst op een noodlottig ongeval, aldus de politie.

De slachtoffers werkten bij een bedrijf in Obdam en verbleven op een camping in het dorp Zijdewind in de buurt, maar kwamen daar vrijdagavond niet aan. Het viertal werd zaterdag als vermist opgegeven. De politie is daarna overdag en 's nachts alle mogelijke routes langsgegaan om de auto en inzittenden te vinden. Agenten vonden de wagen uiteindelijk in het water.

Het ongeluk gebeurde in deze bocht:

Op de Berkmeerdijk in Obdam zijn vaker auto's te water geraakt, waarbij inzittenden verdronken.

Hoe lang de auto met de slachtoffers al in het water lag, is onduidelijk. Duikers van de politie hebben nog gezocht naar mogelijke andere slachtoffers maar die zijn niet gevonden.

RTL Nieuws
`