Lot uit winkel

Inwoner van Reusel pakt jackpot Staatsloterij: 27,8 miljoen euro

11 februari 2019 09:12 Aangepast: 11 februari 2019 09:24
Archieffoto Beeld © ANP

Een inwoner van de Brabantse gemeente Reusel-De Mierden is vanmorgen waarschijnlijk een stuk gelukkiger wakker geworden dan voorgaande ochtenden. Hij of zij won de jackpot van de Staatsloterij.

De winnaar heeft een bedrag van 27,8 miljoen euro netto gewonnen. Het winnende lotnummer CA 43802 werd gekocht in een winkel.

De winnaar ontvangt, indien gewenst, advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom. Winnaars van grote geldprijzen worden altijd uitgenodigd om langs te komen op het kantoor van Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is.

Hoe groot is de kans?

In 2014 berekende hoogleraar kansberekening Remco van der Hofstad hoe klein de kans is op de hoofdprijs. "De kans dat je acht keer op rij zes gooit met een dobbelsteen is groter dan dat je 30 miljoen wint op oudejaarsavond", zegt Van der Hofstad.

24 keer op rij kop

Of gooi een muntje op. De kans dat je 24 keer op rij kop gooit, is groter dan 30 miljoen euro winnen bij 4,3 miljoen verkochte miljoenen.

"Als je geld wil verdienen, moet je niet meedoen aan de loterij", adviseerde Van de Hofstad. "Mensen beslissen niet op basis van gezond verstand dat ze een lot gaan kopen. Ze doen dat vanuit hun emotie, vanuit een droom. Als die emotie er niet zou zijn, zou niemand nog meedoen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

En dan ineens ben je multimiljonair. Wat moet je met 30 miljoen?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore