Twee maal drie is vier

Al 10.000 euro opgehaald met crowdfundingsactie voor acteurs Pippi Langkous

10 februari 2019 22:24 Aangepast: 11 februari 2019 10:41

Twee Nederlandse fans van de roodharige Pippi Langkous hebben al ruim 10.000 euro opgehaald voor de acteurs uit de tv-serie. Ze willen met het geld de personen die in de jaren zestig Pippi, Tommy en Annika speelden, bedanken. Zelf heeft het drietal namelijk nooit kunnen profiteren van het wereldwijde succes.

Inger Nilsson deed onlangs een boekje open over de tijd waarin ze in de huid kroop van het rebelse roodharige meisje. De Zweedse actrice kreeg amper betaald en haar rol werkte voornamelijk in haar nadeel, vertelde ze. Grote rollen heeft ze na Pippi nooit meer gehad: regisseurs bleven haar zien als het vrijgevochten meisje dat in Villa Kakelbont woont.

'Samen zeggen we: heel groot dankjewel'

Daarom bedachten Heleen Bosma en Marjan Tulp de crowdfundingsactie. "Als we nou allemaal vijf euro geven (doe gerust samen met vrienden of vriendinnen of eventuele huisgenoten!) Iedereen heeft lol gehad van Pippi, behalve Pippi zelf", schrijven de fans. "Heel schrijnend. Hopelijk kunnen we ze zo alsnog bedanken. Het gaat om het gebaar, dat we allemaal samen één keer heel groot dankjewel kunnen zeggen. Dankjewel voor al die fantastische avonturen. Dat ze ons hebben laten zien dat alles kan, als je maar wil."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

50 jaar Pippi Langkous: de stem is nog precies hetzelfde

En dat Heleen en Marjan niet de enige twee zijn die Pippi, Tommy en Annika willen bedanken, blijkt uit het enorme aantal donaties. Al meer dan 1200 mensen hebben een geldbedrag gestort. Een anoniem persoon maakte zelfs honderd euro over en schreef: "Superactie dit! Onbegrijpelijk dat deze acteurs en actrices destijds zo zijn afgescheept!!"

Paula Majoor (76) spreekt nog altijd net zoals Pippi

`