Ga naar de inhoud
'Dag, dag, dag'

'Curlingouders' en nieuw lied: De Luizenmoeder is terug

Beeld © AVROTROS

Fans hebben er bijna een jaar op moeten wachten, maar vanavond ging het tweede seizoen van de populaire comedyserie De Luizenmoeder van start. En de schrijvers van de serie hebben na hun vorige hit: 'Hallo allemaal', ook dit jaar muzikaal niet stilgezeten.

"Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent...", zong Juf Ank, gespeeld door Ilse Warringa, vorig jaar veelvuldig. Dit jaar zingt ze een nieuwe versie van 'Dag, dag, dag' tegen de ouders van groep 4. Nu de kinderen van De Klimop een jaar ouder zijn, worden de ouders namelijk strenger toegesproken.

'We hoeven niet te zwaaien'

"Dag dag dag, ouders van groep vier! Een hele fijne dag en boordevol plezier. We hoeven niet te zwaaien, dat deed je in groep 3. Dus ouders nu omdraaien. Dat noem ik empathie", zo klinkt het.

In de nieuwe reeks zijn de vertrouwde gezichten weer teruggekeerd: Juf Ank, schooldirecteur Anton (Diederik Ebbinge) en moeder Hannah (Jennifer Hoffman).

Sabine
Lees meer
Sabine is figurant in De Luizenmoeder: 'Gaaf om mee te maken'

Ook zijn er enkele nieuwe gezichten in de serie te zien. Zo spelen Walid Benmbarek en Dunya Khayam het koppel Amir en Esma, wier zoontje Ahmed op de school komt. En het is voor juf Ank nog best moeilijk om die naam uit te spreken.

Miljoenenpubliek

Vorig seizoen was met een miljoenenpubliek de serie een echte hit. Op sociale media is te zien dat ook vanavond weer volop is gekeken, waarbij vooral gelachen werd om 'de curlingouder'. Een ouder die zijn kind te beschermend opvoedt.

Bron: RTL Nieuws