Zonnebril nodig

Overgang naar rustig lenteweer: 'Schitterende zonnige dagen'

10 februari 2019 10:20 Aangepast: 10 februari 2019 10:21

Het is kletsnat, en die wind wil ook maar niet gaan liggen. Het is ook vandaag volgens Brian Verhoeven van Buienradar 'een sippe dag', maar al snel komt de overgang naar rustig en zonnig weer.

"Vandaag is een goede dag voor binnenactiviteiten", zegt Verhoeven. Morgen is een overgangsdag, met nog wat buitjes. "Maar in de middag zien we een aantal opklaringen."

Er hangt nu een lagedrukgebied boven Nederland, maar na morgen krijgen we de invloed van een hogedrukgebied. En dan ziet het weer er al snel heel anders uit. "Dinsdag en woensdag is het rustig weer, maar hebben wel nog te maken met wat vochtigere lucht. Je ziet dan nog wat bewolking."

Zonnebril

Maar daarna staan er een aantal schitterende zonnige dagen op het programma. "Ik heb er echt zin in. We hebben de zonnebril weer nodig, het is dan echt lekker weer."

Overdag stijgt de temperatuur tot boven de 10 graden, 's nachts kan het afkoelen tot rond het vriespunt. Dat weer houdt in de tweede helft van de week aan. "Er komt een serie dagen aan met echt lekker weer."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore