Nederland

Drukste flitspaal van Nederland flitst 200 keer per dag

08 februari 2019 15:16 Aangepast: 08 februari 2019 15:24
Hier flitst het het vaakst: elke zeven minuten wordt iemand door deze paal langs de N201 in Vreeland geflitst. Beeld © Google Street View

Ruim 73.000 keer was het vorig jaar raak bij deze flitspaal langs de N201 bij Vreeland in de gemeente Stichtse Vecht. Honderden automobilisten per dag krijgen hier een boete.

In heel Nederland zijn vorig jaar 4,2 miljoen boetes uitgedeeld dankzij flitspalen langs de weg. Maar de grootste melkkoe is deze flitspaal bij Vreeland. Die flitste in 2018 om precies te zijn 73.243 keer, gemiddeld zo'n 200 keer per dag.

Jalal Filali kijkt vanuit zijn tankstation, vlak naast de N201, uit op de flitskampioen. Filali zegt tegen RTL Nieuws dat hij dagelijks veel hardrijders ziet. "Mensen gebruiken deze weg als sluiproute, als de A1 bijvoorbeeld vaststaat. Ze rijden graag hard en zien daarbij over het hoofd dat de snelheidslimiet van 80 naar 60 gaat. Als je hier niet bekend bent, word je geheid geflitst."

Miniatuurvoorbeeld
Boetes

Flitspalenkaart! Bekijk hoe vaak ze flitsten op jouw route

Filali ziet vaak gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld automobilisten die nog even snel proberen om het stoplicht te halen. Ook vinden er regelmatig verkeersruzies plaats. "Vooral 's ochtends is het best een drukke weg. Mensen trappen dan toch het gas in om zo snel mogelijk door te kunnen."

Alle boetes die de flitspaal bij Vreeland in 2018 bij elkaar flitste, leverden de schatkist in totaal minstens 1,87 miljoen euro op.

Bekijk hier hoe vaak de flitspalen in jouw buurt flitsten in 2018.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore