'Gekkenhuis'

Kate Middleton draagt jurk van Nederlandse Jet: 'Heel grote verrassing'

07 februari 2019 20:57 Aangepast: 08 februari 2019 11:23
Jet bij haar studio. Beeld © Eigen foto

Kate Middleton droeg deze week een jurk van de Nederlandse ontwerpster Jet Shenkman en sindsdien staat haar telefoon roodgloeiend door alle aanvragen vanuit de hele wereld. "Het is hier een gekkenhuis."

Hertogin Kate Middleton droeg de jurk van Jet Shenkmans modemerk Eponine London dinsdag tijdens een bezoek aan twee scholen. "Het was een heel grote verrassing", vertelt Jet vanuit Londen aan RTL Nieuws. "Ik kreeg meteen heel veel reacties vanuit de hele wereld, met name uit Amerika."

Aanvragen

Ook vanuit Japan en Italië kreeg ze mails en telefoontjes met aanvragen. "Het is ongelooflijk hoeveel mensen willen dragen wat zij draagt." 

Kate Middleton in de groene jurk van Eponine. Kate Middleton in de groene jurk van Eponine.

Het kwam niet als complete verrassing dat Middleton een jurk van Eponine droeg, zegt Jet. "We wisten dat de jurk voor haar was, omdat we die speciaal voor haar op maat hebben gemaakt. Maar je weet natuurlijk nooit of ze hem ook echt gaat dragen."

Derde ontwerp

Het is al de derde keer dat Kate Middleton voor een jurk van Jets merk kiest. In 2016 droeg ze een rood-wit geblokte jurk van Eponine en in 2017 koos Middleton voor een blauwe wollen jurk van het merk. Dat de Britse royal ontwerpen van Eponine draagt, doet veel goeds voor het merk. "Je wordt opeens serieuzer genomen binnen de modewereld." 

Kate Middleton in een ontwerp van Eponine in 2016 (links) en 2017 (rechts). Kate Middleton in een ontwerp van Eponine in 2016 (links) en 2017 (rechts).

De Nederlandse Jet (57) verhuisde op haar 21ste naar Londen, om bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als secretaresse aan de slag te gaan. Na haar werk daar werd ze modestyliste en richtte ze in 2011 vanuit haar eigen huis het modemerk Eponine London op.

Jaren 50 en 60

Jet omschrijft haar ontwerpen als klassiek met een twist. Als ze ontwerpt, heeft ze zichzelf en haar eigen generatie voor ogen. "Ik word 58 en ik denk dat veel vrouwen van mijn leeftijd moeite hebben om leuke kleding te vinden die niet te veel arm en been laat zien." Voor haar design is ze vooral geïnspireerd door de jaren 50 en 60, 'toen kleding elegant, maar vrouwelijk was'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kate Middleton draagt jurk met Nederlands tintje

Een bekende vrouw in je ontwerpen brengt geweldige publiciteit met zich mee, zegt Jet. Tijdens het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle droeg Harry's ex Cressida Bonas een ontwerp van Eponine. Ook toen stroomden de aanvragen binnen. "Die jurk is vooral in Thailand geëxplodeerd, én heel veel nagemaakt."

Cressida Bonas in een ontwerp van Jet. Cressida Bonas in een ontwerp van Jet.

Couturestukken van Eponine zijn te koop vanaf 2000 pond en de groene jurk die Kate droeg, heeft een prijskaartje van 2100 pond. Dat is niet goedkoop, geeft Jet toe, maar de kleding wordt dan wel helemaal op maat gemaakt. Ze werkt ook aan een meer betaalbare, online collectie met prijzen vanaf 425 pond. 

Wie ze nog graag in haar stukken zou willen zien? "Michelle Obama zou ik heel leuk vinden. De kleding zou haar heel goed staan. Qua Nederlanders zou ik koningin Maxima heel graag in mijn ontwerpen willen zien." 

Vieren

Door alle drukte na de publiciteit heeft het team van Jet het succes nog niet kunnen vieren. "We hebben elkaar in de studio wel staan high-fiven, toen we zagen dat ze ons ontwerp droeg", zegt Jet. "We genieten er zo van! Morgen gaan we er een borrel op drinken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van