'En weg was-ie'

Jaap van Deurzen gewond door ski-ongeluk: 'Alsof ik onder trein had gelegen'

06 februari 2019 18:47 Aangepast: 06 februari 2019 19:45
RTL Nieuws-verslaggever Jaap van Deurzen. Beeld © Ciska Mark

Verslaggever Jaap van Deurzen van RTL Nieuws zit voorlopig op een dieet van pijnstillers. Hij heeft twee ribben én zijn sleutelbeen gebroken bij een ski-ongeluk in Bulgarije. Hij werd vanachter aangeskied door een 'Bulgaarse bengel'. "Ik zag 'm in een flits, kek helmpje. En weg was-ie."

Van Deurzen was afgelopen weekend met vijf vrienden in Bulgarije. "Ik was vroeger skibegeleider, dus ik kan aardig uit de voeten op de piste", zegt hij. En toch ging het op de eerste dag, nog maar tien minuutjes op de piste, al mis. "Die jongen kwam van achteren en skiede over m'n ski's. Ik tuimelde zo de berg af, salto, over de kop."

Buiten westen

Van Deurzen had niet in de gaten hoe ernstig hij eraan toe was. "Ik was misschien even buiten westen. Ik heb tien minuutjes rustig gezeten en ben daarna weer verdergegaan."

Pas de volgende dag werd duidelijk dat hij een behoorlijke smakkerd had gemaakt. "Het leek wel alsof ik onder een trein had gelegen. Dus ik ben die dag naar de sauna gegaan."

Aan de pijnstillers

Op aandringen van z'n vrienden trok hij maandag nog een keer z'n ski's aan. "We gingen helemaal naar de top. Daar was het rustig. We hebben nog lekker rondjes gemaakt."

Bij thuiskomst in Nederland stuurde Van Deurzens vriendin hem naar de huisarts. "In het ziekenhuis werd geconstateerd dat ik m'n twee bovenste ribben en een sleutelbeen gebroken heb. De dokter kan geen gips om een rib of sleutelbeen leggen. Dus ik zit aan de pijnstillers. Ik moet de situatie gewoon uitzitten."

Rechte breuk

Als geluk bij een ongeluk is sprake van, wat de dokter noemt, een rechte breuk. "Ik kan gewoon bewegen, maar moet het even rustig aan doen."

De liefhebber hoeft zich geen zorgen te maken: ook zondag staat op deze website gewoon weer een column van Van Deurzen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wouter werd slachtoffer van een ongeluk op de piste: 'Ik ben gekatapulteerd'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore