Vast tussen tandwielen

Man verliest hand in hakselmachine: 360.000 euro schadevergoeding

05 februari 2019 17:10 Aangepast: 05 februari 2019 17:19
Archieffoto. Beeld © iStock

Een monteur uit Noord-Nederland die onder werktijd vier vingers en zijn halve duim kwijtraakte in een hakselmachine, krijgt 360.000 euro schadevergoeding en smartengeld. Hij is daar blij mee, maar: "Je zegt echt niet: doe mij drie ton en hak mijn vingers er maar af. Nee toch?"

Dat meldt letselschadebureau JBL&G. Hun cliënt was in 2012 aan het werk als storingsmonteur. Tijdens zijn nachtdienst ging het mis: een hakselmachine waarin afvalresten vermalen werden, vertoonde kuren. Bij een poging om het apparaat te repareren, kwam zijn linkerhand vast te zitten tussen de tandwielen en werd de machine ingetrokken.

Zelf uit machine getrokken

Er was geen noodknop en de monteur heeft zijn hand zelf uit de machine moeten trekken terwijl die nog aan het draaien was. Daarbij bleven vier vingers en een deel van zijn duim achter in de hakselaar. Na het ongeval werd de man, die volledig in shock was, naar het UMC Groningen gebracht, waar hij door een plastisch chirurg is geopereerd.

Na zijn herstel bleek al snel dat de man niet meer in staat was om te werken. Om zijn verlies van inkomen te compenseren tot aan zijn pensioen, heeft hij nu via de verzekering van zijn werkgever een schadevergoeding en smartengeld ontvangen van 360.000 euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore