Eén dag in cel

Taakstraf voor Friese moeder die dochter aanbood voor seks

05 februari 2019 14:31 Aangepast: 05 februari 2019 15:27
Beeld © iStock

Een 51-jarige vrouw uit Joure die in 2012 haar destijds 14-jarige dochter aanbod voor seks, moet van de rechtbank in Leeuwarden een taakstraf van 150 uur uitvoeren. Ook moet ze een dag de cel in. Die straf is veel lager dan wat het Openbaar Ministerie had geëist.

De vrouw had via internet een toen 36-jarige man uit Schagen uitgenodigd om haar dochter bij haar thuis te komen masseren. Op de dag van de afspraak zei de vrouw tegen haar dochter dat ze naakt op bed moest gaan liggen, anders mocht zij in het weekend niet uitgaan.

Kwetsbaar

De straf is veel lager dan de tien maanden celstraf die het Openbaar Ministerie had geëist. Maar de rechtbank acht de kans op herhaling laag en ziet geen toegevoegde waarde in een lange celstraf voor haar.

De vrouw is een kwetsbaar persoon en had geen goed beeld van de gezagsverhouding, stelt de rechtbank dinsdag. Zij zag haar dochter als een vriendin.

Taakstraffen

De Schagenaar is veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur. Een destijds 27-jarige man uit Heerenveen heeft een celstraf van zes maanden gekregen, waarvan twee voorwaardelijk.

Ook hij was via de moeder in contact gekomen met het meisje en had in 2012 seks met haar.

`