Gladde wegen

Gladde wegen: 'Wees voorzichtig op op- en afritten'

03 februari 2019 09:29 Aangepast: 03 februari 2019 10:11

Rijkswaterstaat waarschuwt dat het vanochtend glad kan zijn op op- en afritten en op verbindingswegen tussen snelwegen.

"We hebben wel gestrooid, maar op een zondag is er niet zo veel verkeer. Zout moet even worden ingereden, bij weinig verkeer is de werking minder'', aldus een woordvoerder.

Dodelijk ongeluk in Oostwoud

Echte ongelukken door de gladheid heeft Rijkswaterstaat nog niet zien gebeuren. Vanochtend vroeg vond wel een ernstig ongeluk plaats in Oostwoud, in de Noord-Hollandse gemeente Medemblik. Een passagier kwam daarbij om het leven. Of dit ongeluk door gladheid is veroorzaakt is nog niet duidelijk. De bestuurster van de auto kon op eigen kracht uit de auto komen en waarschuwde de hulpdiensten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nog even doorbijten: einde winters weer in zicht

Verder zijn er geen grote ongelukken gebeurd. Wel zijn er een twintigtal 'glijpartijen' geweest, zegt de woordvoerder. "Mensen houden er toch iets te weinig rekening mee dat het glad kan zijn.''

De gladheid is vermoedelijk voor het eind van de ochtend verdwenen.

Einde van het winterweer

Op een enkel winters buitje na schijnt de zon vandaag volop, meldt Buienradar. Morgen komt er vanuit het westen een gebied met regen en natte sneeuw over. Daarna zijn we voorlopig van het winterweer af. Door de zuidwestelijke wind loopt de temperatuur overdag op naar een graad of 8 en ook de nachtvorst verdwijnt.

Zo koud is de grond in Nederland:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore