Geen roosters

DDoS-aanval op Magister, honderden scholen getroffen

31 januari 2019 21:20 Aangepast: 31 januari 2019 22:32
Archieffoto Beeld © Getty Images

Schoolsysteem Magister werd vanavond getroffen door een DDoS-aanval. Hierdoor konden tienduizenden leerlingen urenlang onder meer hun rooster niet inzien. "Het is een pittige aanval", zei een woordvoerder van Magister tegen RTL Nieuws.

Het schoolsysteem was sinds vanavond zes uur niet meer te bereiken. Veel leerlingen lieten op sociale media weten dat ze hierdoor hun punten, roosters en huiswerkopdrachten niet konden bekijken. Rond tien uur zou het probleem zijn opgelost.

Ook op de website waar storingen worden gemeld, lieten honderden leerlingen vanuit het hele land deze avond weten dat ze problemen hadden om in te loggen in het systeem.

'Oefenmateriaal voor proefwerk staat op Magister'

"Ik heb morgen een proefwerk en alle oefenmaterialen staan op Magister. Dit is echt niet een site die er even uit kan liggen, dus ofwel de mensen die Magister hacken snappen niet wat ze daarmee aanrichten, ofwel de organisatie moet echt beter. Ronduit belachelijk", schreef een leerling.

Een gespecialiseerd bedrijf werd door Magister ingeschakeld om het probleem 'te onderdrukken'. Dat lukte zo'n vier uur later dus.

Zeker vijfhonderd scholen getroffen

Magister wordt op ruim vijfhonderd scholen in Nederland gebruikt. Wie er verantwoordelijk is voor de aanval, is onbekend. "Daar hebben we nog geen idee van."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van