Viraal filmpje

'Nekvel-docent' krijgt excuses van Kennemer College

30 januari 2019 15:45 Aangepast: 30 januari 2019 23:23
Gerrit Keeman Beeld © RTL Late Night

De directie van het Kennemer College heeft excuses aangeboden aan onderwijsassistent Gerrit Keeman. Hij mocht geen les meer geven op de school nadat hij een leerling bij zijn nekvel pakte. Dat werd gefilmd en werd door duizenden mensen bekeken.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk fragment

Nekvel-docent Keeman krijgt excuses van school

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Onderwijsassistent geschorst na opstootje met leerling: 'Ik pakte hem bij zijn nekvel'

Sindsdien wordt Keeman ook wel de 'nekvel-docent' genoemd. Vanmiddag is hij in gesprek gegaan met de school en heeft hij excuses gekregen. De school schrijft in een verklaring dat alle partijen 'tevreden over de uitkomst van het gesprek zijn'.

'De directie van de school betreurt het'

Wat Keeman vooral dwars zat, was dat hij was geschorst door de school. Het Kennemer College schrijft daarover: "Na het incident heeft de school de heer Keeman vrijgesteld van werkzaamheden. Het doel was om hem tot rust te laten komen en de rust op school te herstellen. De heer Keeman heeft de vrijstelling echter als een schorsing ervaren en als een gebrek aan vertrouwen. De directie van de school betreurt dat uiteraard en biedt excuses aan voor de wijze waarop dit is gebeurd."

Morgen zou de laatste dag zijn van Keeman op de school, daarna zou hij met pensioen gaan. Een afscheid met zijn leerlingen zit er in ieder geval morgen niet meer in na het voorval.

'Hij maakte slaande bewegingen'

Eerder legde Keeman aan RTL Nieuws uit hoe het incident ging in de klas. "Die jongen kwam naar me toe en noemde me een schijnheilige docent, terwijl we op dat moment niets met elkaar van doen hadden. Dus ik stuurde hem terug naar de vakdocent en duwde hem zachtjes die kant op. Hij begon te schelden, zei vervelende dingen over mijn moeder, maakte slaande bewegingen en gooide een kruk tegen mijn schenen. Daarop pakte ik hem bij zijn nekvel."

Deze week vertelde Keeman in RTL Late Night dat hij 'het precies weer zo zou doen'. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore