Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
5 centimeter

Sneeuw op komst: minder treinen, drukke ochtendspits verwacht

29 januari 2019 14:36 Aangepast: 29 januari 2019 18:03
Beeld © ANP

De NS heeft voor morgen de dienstregeling aangepast door de verwachte sneeuwval. Het zal morgenochtend ook drukker dan normaal zijn op de weg. Vooral in Zuid-Nederland wordt een drukke ochtendspits verwacht en het KNMI heeft code geel afgegeven. "Er kan op sommige plekken zeker 5 centimeter vallen."

Ook Schiphol houdt rekening met het winterse weer. De luchthaven heeft sneeuwschuivers en medewerkers paraat staan die kunnen worden ingezet om onder meer de start- en landingsbanen schoon te houden als er veel sneeuw valt.

20 vluchten geschrapt

Desondanks heeft KLM al twintig vluchten geschrapt voor morgenochtend. De luchtvaartmaatschappij raadt reizigers aan om de status van hun vlucht morgen goed in de gaten te houden. Mogelijk gaan ze namelijk nog meer vluchten annuleren.

De sneeuw zal in de loop van de nacht in het zuidwesten al gaan vallen, zegt Nicolien Kroon van Buienradar. "Morgenochtend moeten vooral mensen in Zuid-Nederland de wekker dus eerder zetten door een drukke ochtendspits." Ook in de Randstad kan het drukker zijn op de weg vanwege de sneeuw.

Geen zon, sneeuw blijft liggen

Op sommige plekken zal er zeker vijf centimeter sneeuw vallen. "Genoeg voor een goede sneeuwpop dus", zegt Kroon. "De zon schijnt niet, dus het zal blijven liggen." 

De NS en ProRail hebben 'het zeker voor het onzeker' genomen, schrijven ze. "Sneeuwval kan leiden tot extra hinder voor treinreizigers. Daarom raden wij u aan om de weerberichten goed in de gaten te houden en kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Houdt u rekening met een langere reistijd en drukte in de trein."

Drukke avondspits in heel Nederland

Het sneeuwgebied trekt in de loop van morgen langzaam op naar het noorden, waardoor het tijdens de avondspits in het hele land druk zal zijn. "Aan het einde van de middag zal het sneeuwen in Groningen. Heel Nederland moet er dus rekening mee houden dat ze morgen later aan de aardappelen zitten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore