Ga naar de inhoud
Pand ingestort

Onder puin vandaan geredde Sharwien ligt op IC, geopereerd aan been

Het ingestorte pand aan de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag. Beeld © ANP

De 28-jarige Sharwien, die gisteren urenlang bedolven lag onder het puin van een ingestort pand in Den Haag, is geopereerd aan zijn rechterkuit. "Hij maakt het naar omstandigheden goed, maar hij heeft veel pijn", zegt zijn neef tegen RTL Nieuws.

Volgens zijn neef zat Sharwien een paar uur bekneld onder het puin. "Daardoor kreeg een deel van zijn been geen zuurstof en bloed meer. Nadat ze hem hadden bevrijd, vonden de hulpdiensten dat het er niet goed uitzag. Om risico's te vermijden, hebben ze hem vanochtend gelijk geopereerd." 

Het slachtoffer ligt op de intensive care. Ook de ouders van Sharwien zijn gewond geraakt bij de explosie aan de Jan van der Heijdenstraat. Sharwien woont met zijn ouders op de begane grond van het ontplofte pand. 

Vader en moeder ook gewond

"Mijn tante is niet geopereerd", zegt de neef. "Zij heeft een gebroken borstbeen en vocht achter de longen. Zij is wel aanspreekbaar, maar ze is in shock. Ze reageert nauwelijks. Ik ben nu op weg naar mijn oom in het brandwondencentrum. Over hem heb ik nog nauwelijks informatie."

Sharwien geopereerd na gasexplosie: 'We mogen blij zijn dat hij er nog is'

02:34
Sharwien geopereerd na gasexplosie: 'We mogen blij zijn dat hij er nog is'

Gasexplosie

In totaal raakten door de explosie tien mensen gewond, van wie acht naar het ziekenhuis zijn gebracht. De brandweer gaat ervan uit dat er een gasexplosie was, maar het is nog niet duidelijk waardoor die is ontstaan.

Na het instorten van het pand werden uit veiligheidsoverwegingen in totaal 27 huizen ontruimd. Ongeveer dertig mensen hebben de nacht doorgebracht in een hotel.

Geëvacueerde
Lees ook:
Geëvacueerde bewoners nog niet terug na gasexplosie Den Haag

Panden zijn instabiel

Vooralsnog kunnen de bewoners ook niet even terug naar huis om spullen op te halen. Veel panden zijn als gevolg van de explosie instabiel en hebben schade. De brandweer en bouwinspecteurs moeten eerst kijken of de woningen veilig zijn, aldus de gemeente.

Vandaag wordt in kaart gebracht of de woningen veilig genoeg zijn om de bewoners kort naar binnen te laten om spullen op te halen. Als dat mogelijk is, dan zal dat onder toezicht gebeuren.