Ga naar de inhoud
Gevangenis Heerhugowaard

'Video's laten feestende gevangenen zien die meubilair slopen'

Archieffoto.

Opnieuw zijn er video's boven water gekomen waarop te zien is hoe gedetineerden erop los feesten in een gevangenis.

De twee video's blijken al in oktober met een mobieltje te zijn opgenomen in de penitentiaire inrichting Zuyderbos in Heerhugowaard. Ze zijn in handen van De Telegraaf.

Feestend en dansend

De beelden tonen hoe gevangenen elkaar feestend en dansend filmen. Ook is te zien hoe ze keukenmeubilair kapot smijten. De bewakers komen niet in actie tegen de gevangenen.

Justitie zegt in een reactie aan de krant direct streng te zijn opgetreden tegen de partyende gedetineerden. "Zowel het feit dat de beelden met een telefoon konden worden gemaakt als de inhoud van de beelden is totaal onacceptabel."

Gevangenis Zaanstad

Eveneens in oktober vorig jaar kwamen beelden naar buiten van feestende gevangenen in de gevangenis in Zaanstad. Daarop was ook drugsgebruik van gedetineerden te zien.

Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming zei toen dat de schuldigen gestraft zouden worden: "Je gaat naar de gevangenis voor straf en niet om een feestje te vieren."

Drugsfeesten teisteren de gevangenis van Zaanstad

05:25
Uit filmpjes die in handen zijn gekomen van John van den Heuvel blijkt dat in de gevangenis van Zaanstad regelmatig drugsfeesten zijn.