Explosie Den Haag

Sharwien (28) ligt onder puin in Den Haag, reddingsactie kan hele nacht duren

27 januari 2019 20:27 Aangepast: 29 januari 2019 04:21
Wiekash, de neef van Sharwin. Beeld © RTL Nieuws

Er is een reddingsactie gestart om de 28-jarige neef van Wiekash, Sharwien, onder het puin vandaan te halen. De man ligt bekneld nadat drie huizen in Den Haag vanmiddag instortten. "Ik hoop echt dat hij snel wordt gered", vertelt Wiekash aan RTL Nieuws.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sharwin acht uur na gasexplosie Den Haag onder puin vandaan gehaald

Toen Wiekash vanmiddag doorkreeg dat de woning van zijn familie was ingestort, is hij snel naar de plek toegegaan. "Mijn oom en tante zijn naar het ziekenhuis gebracht. Mijn oom met brandwonden, mijn tante wordt in slaap gehouden. Ze was helemaal van slag en niet aanspreekbaar."

Wiekash wist al snel dat zijn neef Sharwien nog niet gered was. "Ik heb hem regelmatig gebeld, en één keertje kregen we contact. Hij zei niets."

Hulphond heeft portofoon gebracht

Toen nam de brandweer het over. Die hebben een hulphond gestuurd. De hond droeg een jasje met een portofoon, waardoor hij nu contact kan hebben met de brandweermannen.

"Hij is aanspreekbaar en heeft gezegd wie hij is", zegt een woordvoerder van de brandweer tegen RTL Nieuws. "Zijn benen liggen beklemd." Naar omstandigheden gaat het redelijk goed met hem.

De brandweer is nu druk bezig met een reddingsoperatie. "We zijn druk aan het werk om bij hem te kunnen komen. Dat gaat misschien wel de hele nacht duren." Dat werk is niet zonder risico's: "De gevels van de aanliggende woningen zijn instabiel." Er komt een grote kraan naar de plek toe om de brandweer te helpen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore