Ga naar de inhoud
'Wel wat onconventioneel'

Politie bindt fietsendief vast aan lantaarnpaal in Oisterwijk

De vastgebonden verdachte. Beeld © Toby de Kort / De Kort Media

De politie heeft gisteravond een vermoedelijke fietsendief vastgebonden aan een lantaarnpaal in Oisterwijk, omdat er nog twee andere verdachten op de vlucht waren.

Bij het station van Oisterwijk waren gisteravond rond 21.00 uur drie mannen aan het rommelen met fietsen. Volgens een politiewoordvoerder is dat een plek waar vaker fietsen gestolen worden.

Vastbinden

Al snel konden de agenten een 32-jarige verdachte uit Budel aanhouden. Omdat een ooggetuige vertelde dat er in totaal drie fietsendieven waren, besloten de agenten om de eerste verdachte vast te binden aan een lantaarnpaal. Zo konden ze op zoek naar de andere verdachten.

"Het is inderdaad wel wat onconventioneel", zegt een politiewoordvoerder.  "Maar in deze situatie wil je ook graag de andere daders pakken." Hij noemt de beslissing tot vastbinden dan ook proportioneel. "Dit is niet wat we normaal doen, het was puur even praktisch."

Kwartier geboeid

In de tussentijd kon een tweede verdachte, een 22-jarige man uit Oisterwijk, worden aangehouden. Een derde verdachte kon ontkomen. De 32-jarige verdachte heeft volgens de woordvoerder een kwartier aan de paal geboeid gezeten.

De verdachten zitten nog vast voor verhoor.