Mitchell van der K.

Hacker foto's Laura Ponticorvo en Fatima Moreira de Melo wordt vervolgd

26 januari 2019 16:15 Aangepast: 28 januari 2019 08:07

Het Openbaar Ministerie gaat Mitchell van der K. vervolgen. De man bekende eerder dat hij computers van bekende Nederlanders, onder wie oud-hockeyinternational Fatima Moreira de Melo en vlogster Laura Ponticorvo, had gehackt en op die manier (naakt)beelden had bemachtigd.

Van der K. werd in februari vorig jaar aangehouden, nadat een vrouw uit Zwanenburg aangifte tegen hem had gedaan. Uit het onderzoek dat daarop volgde, bleek dat hij haar iCloud had gehackt en privémateriaal had verspreid. Hij had volgens het Openbaar Ministerie op nog minstens 187 andere accounts ingebroken.

30.000 foto's

Op zijn computer werden 30.000 'privébeelden van derden' gevonden. Zeker 30 vrouwen deden aangifte tegen hem.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook minderjarig nichtje slachtoffer pornohacker

Na de ontdekking werd Van der K. geroyeerd door de VVD, waarvoor hij kandidaat-raadslid was in Almere.

Impact

Gehackte naaktfoto's van Laura Ponticorvo belandden door toedoen van de hacker online. "Deze zaak heeft een ongelooflijke impact op mijn leven", zei ze daar eerder over tegen RTL Boulevard. "Toen de beelden vorig jaar uitlekten, durfde ik bijna de straat niet meer op. Sommige mensen beweerden dat ik het materiaal zelf online had gezegd voor aandacht. Het was een verschrikkelijke periode, die nog niet voorbij is. Ik hoop dat de dader zich ooit realiseert wat hij heeft aangericht."

Bij Fatima Moreira de Melo bleef de schade naar eigen zeggen beperkt. Eerder zei ze: "Hij had foto's van mij op zijn computer(s), maar die stonden ook al openbaar op mijn Twitter. Hij heeft wel wat geprobeerd, maar is er óf niet in geslaagd om in mijn account te komen, óf hij kon niks sappigs vinden."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore