Steun voor slachtoffer

Berg kaarten voor mishandelde Tommy uit Spijkenisse: 'Nooit zoveel steun verwacht'

26 januari 2019 15:15 Aangepast: 26 januari 2019 16:32
Beeld © Still uit video

Tommy uit Spijkenisse is dolblij met de stroom kaarten en berichtjes die hij krijgt sinds de video verscheen waarop te zien is hoe hij door een stel jongens wordt mishandeld. Op Instagram heeft hij een foto geplaatst van een imposante berg kaartjes.

"Super bedankt voor alle lieve kaarten, brieven en cadeaus!" schrijft de 14-jarige jongen (zie onder). "Ik had nooit zoveel steun verwacht en alle berichten die erin staan doen me erg goed. Dankjewel allemaal."

Twee verdachten nog vast

Bij de mishandeling, vorige week vrijdag, liep Tommy onder meer een gebroken neus, blauwe plekken en een gescheurd oor op. Nadat het filmpje van de vechtpartij begin deze week op internet viral ging, begon de politie meteen een onderzoek. Zes jongens werden aangehouden, van wie er twee nog vastzitten.

Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer met één van de verdachten een ruzie wilde uitvechten. Die ontaardde in een groepsmishandeling. De verdachten die voorlopig achter de tralies blijven, zijn de twee jongens die het meeste geweld zouden hebben gebruikt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inzamelingsactie voor de mishandelde Tommy: 'Tranen rolden over onze wangen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore