In de val gelokt

Mishandelde Tommy had afgesproken om te gaan vechten

25 januari 2019 18:42 Aangepast: 25 januari 2019 18:43
Beeld © Still uit video

Uit onderzoek naar de groepsmishandeling van de 14-jarige Tommy uit Spijkenisse blijkt dat het slachtoffer met een van de verdachten een ruzie wilde uitvechten. Op de afgesproken plek waren toen meerdere personen en vond er een groepsmishandeling plaats, aldus het Openbaar Ministerie.

Twee jongens van 15 en 16 jaar die worden verdacht van mishandeling blijven vastzitten. Zij zouden het meeste geweld hebben gebruikt.

Vier anderen die werden aangehouden zijn, onder voorwaarden, weer vrijgelaten. Zo mogen ze onderling geen contact hebben. Ze blijven nog verdachte, heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam besloten.

Viraal filmpje

Een filmpje over de mishandeling van de jongen circuleerde op internet en ging maandag viraal. Daarop is te zien hoe het slachtoffer wordt geschopt en geslagen. De jongen liep een gebroken neus, blauwe plekken en een gescheurd oor op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inzamelingsactie voor de mishandelde Tommy: 'Tranen rolden over onze wangen'

De politie begon maandag meteen een onderzoek en hield diezelfde avond nog twee verdachten aan. De vier anderen werden de dagen erna opgepakt. Het onderzoek is nog in volle gang, meldde het Openbaar Ministerie (OM).

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore