Witte rozen en ballonnen

Stille tocht voor doodgeschoten Humeyra (16)

24 januari 2019 13:19 Aangepast: 24 januari 2019 14:13
Hümeyra werd in december doodgeschoten. Beeld © Privéfoto

De zussen en beste vriendin van Humeyra organiseren volgende week een stille tocht. Ze staan dan stil bij het verlies van Humeyra, het 16-jarige meisje dat in december werd doodgeschoten op haar school in Rotterdam.

"Wij zouden het zeer waarderen als ieder zijn eigen witte ballon of witte roos zou meenemen", schrijven de zussen en beste vriendin van Humeyra in een bericht.

Ze willen op 2 februari verzamelen om zes uur 's avonds op het Coloured Mindplein in Rotterdam-West om vervolgens samen de tocht te lopen met witte ballonnen en witte rozen.

Eerder ook stille tocht

Eind december werd er in Rotterdam ook al een stille tocht georganiseerd. Een paar honderd mensen liepen toen mee tijdens een tocht tegen geweld tegen vrouwen. Ook Humeyra werd toen herdacht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Honderden deelnemers aan stille tocht tegen geweld Rotterdam

De 16-jarige Humeyra werd in december doodgeschoten op het Designcollege in Rotterdam. Haar 31-jarige ex-vriend Bekir E. zit vast voor haar dood. Humeyra zou gestalkt, bedreigd en mishandeld worden door Bekir.

Stalking ondanks contactverbod

Vlak voor haar dood deed ze nog aangifte tegen hem vanwege stalking. Hij had toen al een contactverbod, maar werd niet aangehouden omdat hij 'snel weer in vrijheid gesteld zou moeten worden als er geen vuurwapen bij verdachte zou worden aangetroffen', aldus de politie toen. Verder was onduidelijk waar E. zich bevond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore