Winterse neerslag

Tot morgenmiddag kans op gladheid, code geel blijft van kracht

24 januari 2019 05:30 Aangepast: 24 januari 2019 07:13

Wie vandaag de weg op gaat, moet nog steeds rekening houden met gladde wegen. De KNMI heeft ook voor vandaag voor het hele land 'code geel' afgegeven.

Vooral op lokale wegen kan het door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten nog glad zijn. Volgens de weerdienst verdwijnt de gladheid pas in de loop van morgenmiddag.

Matige tot strenge vorst

Voornamelijk in het noordoosten vroor het gisteravond en vannacht, dankzij enkele opklaringen, matig tot streng. Maar op andere plekken werd het minder koud, en dat had vooral te maken met de hardnekkige bewolking.

Ook vandaag overdag is het vaak bewolkt met later aan zee kans op wat winterse neerslag. Dat kan leiden tot gladde wegen.

Dit moet je weten over winterbanden

Heb je winterbanden eigenlijk wel nodig in Nederland en wat zijn de voordelen van die speciale banden?

Nog één koude nacht

Komende nacht wordt het weer flink koud. Bij opklaringen daalt de temperatuur naar -5 tot -8: in streken waar nog flink wat sneeuw ligt, kan het nog verder afkoelen.

Morgen krijgen we te maken met een weersomslag. De temperatuur stijgt, en er valt winterse neerslag, een mix van regen en natte sneeuw. Slecht nieuws voor liefhebbers van natuurijs dus. In het weekend wordt het zo'n 5 à 6 graden, en het gaat regenen. Er staat een flinke wind, waardoor de gevoelstemperatuur ronduit onaangenaam wordt.

Na het weekend wordt het kouder, en bestaat de kans dat er weer sneeuw gaat vallen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore