Medewerker lag in coma

Twee tieners aangehouden voor gewelddadige overval Coop Ridderkerk

23 januari 2019 20:32 Aangepast: 23 januari 2019 21:47
De overvaller in de Coop. Beeld © Screenshot Opsporing Verzocht.

De politie heeft twee jongens aangehouden in verband met de gewelddadige overval op de Coop-supermarkt van afgelopen zaterdag. Bij die overval raakte de winkelmanager zeer ernstig gewond. Hij moest enkele dagen in coma worden gehouden.

De jongens van 15 en 16 jaar uit Ridderkerk werden gisteren aangehouden. Eerder maakte de politie bekend op zoek te zijn naar één verdachte.

De overval vond zaterdag plaats bij de Coop aan het Vlietplein. Het was tegen sluitingstijd en erg druk in de winkel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bedrijfsleider Coop in coma na brute overval, caissière doet haar verhaal

De winkelmanager raakte zo ernstig gewond dat hij in het ziekenhuis in een kunstmatige coma werd gehouden. Inmiddels is hij weer ontwaakt en gaat het iets beter met hem.

Criminele bende

De tieners maken volgens de politie deel uit van een criminele bende die zich schuldig maakt aan mishandelingen, straatroven en woninginbraken. Gisteren hield de politie nog zes andere personen aan die deel uitmaken van deze bende. Het gaat om jongeren tussen de 14 en 17 jaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Neergestoken bedrijfsleider Coop Ridderkerk 'zweefde op randje van de dood'

De overvaller eiste geld, vertelde een caissière van de Coop eerder aan RTL Nieuws. "Het meisje dat bij de servicebalie stond, verstijfde." Daarom vroeg ze de caissière om haar te helpen. "Ik probeerde zo kalm mogelijk te blijven, maar kreeg de kassa door de stress niet open."

De bedrijfsleider rende vervolgens naar de balie en sloeg de overvaller met een winkelmandje. Toen stak de overvaller hem in de borst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore