Aangemoedigd om te lezen

Voortaan een leesboek bij Happy Meal: 'Belangrijk dat kinderen opgroeien met taal'

23 januari 2019 10:21 Aangepast: 23 januari 2019 12:57
Beeld © ANP

McDonald's Nederland geeft klanten voortaan de keuze uit een speeltje of een leesboekje als cadeautje bij een Happy Meal. Zo wil de fastfoodketen (voor)lezen stimuleren bij kinderen en ouders.

Het komende jaar worden elke twee maanden twee nieuwe boekjes uitgegeven, zegt een woordvoerster van McDonald's. "Het zijn geïllustreerde leesboekjes, geschreven door Cressida Cowell." Zij is bekend als schrijfster van de 'Hoe tem je een draak'-serie.

Belangrijk

Happy Meals zijn bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. De boekjes zijn toegespitst op kinderen van een jaar of 8, 9, zegt de woordvoerster. "De boekjes kunnen gelezen en voorgelezen worden. We zien dat veel oudere basisschoolkinderen niet meer voor een Happy Meal kiezen."

Bij de Stichting Lezen & Schrijven wordt enthousiast gereageerd op de actie. "Het is ontzettend belangrijk dat kinderen opgroeien met taal en al vanaf een jonge leeftijd aangemoedigd worden om te lezen'', zegt directeur Geke van Velzen van de stichting.

Het is de bedoeling dat het programma na het eerste jaar ook nog doorloopt. 

Het eerste Happy Meal boek. In Nederland wordt een vertaalde versie uitgegeven. Het eerste Happy Meal boek. In Nederland wordt een vertaalde versie uitgegeven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore