Viral filmpje

Voetbalclub Spijkenisse schorst jeugdleden na ernstige mishandeling

22 januari 2019 15:00 Aangepast: 22 januari 2019 15:18
Screenshot van het filmpje waarop de mishandeling te zien is.

De voetbalvereniging in Spijkenisse heeft vier jeugdleden geschorst nadat ze herkend zijn op een vechtfilmpje. In de video is te zien hoe tieners een jongen ernstig mishandelden.

Gisteravond meldden zich al twee jongens van 14 en 16 jaar bij de politie Rotterdam voor de ernstige mishandeling van de jongen uit Spijkenisse. Ze zijn direct aangehouden. Vandaag hield de politie een derde verdachte aan, een 15-jarige jongen uit Spijkenisse. 

Misschien nog meer aanhoudingen

"We gaan met de drie jongens die nu vastzitten een goed gesprek voeren en wellicht worden er nog meer verdachten aangehouden", zei een woordvoerder van de politie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Stichting zamelt kaartjes in voor mishandelde jongen Spijkenisse

Beelden van de mishandeling worden veelvuldig gedeeld via sociale media. Vanwege de privacy van het slachtoffer en de verdachten plaatsen we het filmpje zelf niet.

'Vreselijk filmpje'

"Wij zijn gisteravond opgeschrikt door het vreselijke filmpje", schrijft de voetbalvereniging in een verklaring. "Op het filmpje is een vechtpartij te zien waarbij meerdere jeugdleden herkend zijn. Wij en de leden spreken onze afschuw hierover uit."

Voorzitter Richard Sitton van de vereniging stelt dat de afschuw 'enorm' is. "Het is te walgelijk voor woorden wat je ziet. Daar handelen we dan ook naar. Dit is gedrag die we niet binnen, maar zeker ook niet buiten de vereniging accepteren."

Non-actief

De mishandeling heeft niets met de club te maken, benadrukt Sitton. "Maar dat maakt niet uit. Dit tolereren we niet. De leden zijn met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore