Schietpartij Helmond

Door kogel geraakte peuter (2) geopereerd, situatie stabiel

22 januari 2019 14:04 Aangepast: 22 januari 2019 14:09
De auto die werd beschoten in de Helmondse Molenstraat. Beeld © SQ Vision

De 2-jarige peuter die gisteren werd geraakt door een rondvliegende kogel, is geopereerd. Ze raakte bij de schietpartij in Helmond gewond aan haar been. De situatie van de peuter is 'stabiel', laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De burgemeester van Helmond, Elly Blanksma-van den Heuvel, gaat vanmiddag bij het meisje en haar familie op bezoek.

Schietpartij in winkelgebied

De peuter zat bij haar moeder achter op de fiets toen gistermiddag een auto onder vuur werd genomen. Het meisje werd daarbij geraakt. Het gebeurde middenin het centrum van Helmond, in een winkelgebied. Door de kogels ging ook de achterruit van de auto aan diggelen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Verdachte Helmond alweer vrijgelaten, twee gewonden door rondvliegende kogels

Naast de 2-jarige peuter raakte ook een 15-jarig meisje gewond door de kogels. Zij werd geraakt in haar arm toen ze met zes andere leerlingen langs de auto fietste. Ze moest naar het ziekenhuis, maar mocht gisteravond weer naar huis.

'Gaat niet goed' met ander slachtoffer

Vanochtend liet een woordvoerder van de middelbare school van het meisje weten dat het niet goed gaat met haar. "Het is vooral mentaal een flinke klap." De gebeurtenis hakt er op de hele school behoorlijk in, zegt de woordvoerder. "We hadden gisteren juist een grote feestdag gehad, omdat we het predicaat 'excellente school' hadden verdiend. De sfeer is helemaal omgeslagen. Het vervelende is: het is niet te voorkomen. Dat speelt ook bij de leerlingen: het had mij kunnen overkomen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

'Klap groot' voor 15-jarig meisje uit Helmond dat door kogel is geraakt

Er zit nog niemand vast voor de schietpartij. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore