Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Code geel

Sneeuw op komst: files, minder treinen en vertraagde vluchten

22 januari 2019 04:54 Aangepast: 22 januari 2019 09:12
Sneeuw in Leeuwarden (archieffoto van 16 december) Beeld © ANP

Het gaat vanochtend sneeuwen en dat kan voor flink wat problemen zorgen. De NS laat minder treinen rijden, er worden files voorspeld en ook het luchtverkeer kan problemen krijgen.

Vanaf ongeveer 08.00 uur vanochtend gaat het vanuit het westen sneeuwen. Er kan in totaal zo'n 1 tot 3 centimeter vallen. En dat kan op de weg voor gladheid zorgen. Het KNMI heeft daarom code geel afgekondigd voor het hele land. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie waarschuwt: 'Ruiten niet goed gekrabd? Dan 230 euro boete'

Wie vanochtend de weg op gaat, kan rekenen op een iets drukkere ochtendspits, zegt Rijkswaterstaat. Er wordt gewaarschuwd voor gladheid op de Nederlandse wegen.

Drukke spits

Maar vooral in de avondspits wordt veel drukte verwacht, vooral door de nasleep van de gladheid. De ANWB adviseert om de verkeersinformatie in de gaten te houden om te kijken of de route die je wilt nemen te doen is. Er kunnen namelijk wegen zijn afgesloten.

Vooral in Zeeland moeten weggebruikers rekening houden met gladheid. Verder kan er zich op veel plaatsen in Nederland een sneeuwdek vormen van maximaal 5 centimeter. Er worden 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers ingezet om de snelwegen continu sneeuwvrij te houden.

Hou Buienradar in de gaten:

Op de sneeuwradar van Buienradar kun je zien wanneer de sneeuw over jouw woonplaats trekt.

Spoor- en vliegverkeer

Op het spoor zijn maatregelen genomen. De NS en ProRail laten vanwege de verwachte sneeuw minder treinen rijden dan op een normale werkdag. Op de meeste plekken rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier, waardoor er meer ruimte moet ontstaan om eventuele problemen op te lossen.

Niet alleen op de weg en op het spoor worden problemen verwacht. Wie vandaag gaat vliegen moet rekening houden met mogelijke vertraging, waarschuwt Schiphol. Reizigers krijgen het advies om bij de luchtvaartmaatschappij te kijken voor de laatste informatie.

Dit moet je weten over winterbanden

Heb je winterbanden eigenlijk wel nodig in Nederland en wat zijn de voordelen van die speciale banden?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore