Lukrake schietpartij

Verdachte Helmond alweer vrijgelaten, twee gewonden door rondvliegende kogels

21 januari 2019 23:01 Aangepast: 21 januari 2019 23:12
Beeld © ANP

De politie heeft de 23-jarige man vrijgelaten die vanmiddag werd aangehouden voor het schietincident in Helmond waarbij twee meisjes (2 en 15) werden geraakt. De man is niet langer verdachte, laat de politie weten. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij niet betrokken was bij het incident.

De twee slachtoffers, een 2-jarige peuter en een tiener van 15 jaar, werden geraakt toen een auto werd beschoten. De peuter zat bij haar moeder achter op de fiets en raakte gewond aan haar been. Ze ligt in het ziekenhuis. De tiener liep langs de auto toen de kogels werden afgevuurd. Zij moest ook naar het ziekenhuis voor een verwonding aan haar arm, maar is weer thuis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte schietpartij Helmond is 23-jarige man

De schietpartij gebeurde rond 15.30 uur in een winkelgebied op de kruising Noord Koninginnewal en de Molenstraat. Kort na de schietpartij reed een auto met hoge snelheid weg. De wagen werd verderop leeg teruggevonden.

Door de kogels ging de achterruit van de beschoten auto aan diggelen. De inzittenden vluchtten en lieten de wagen achter. Zij worden door de politie gezocht.

Totaal onacceptabel

Over de aanleiding van het incident is niets bekend. Burgemeester Elly Blanksma van Helmond zegt enorm geschrokken te zijn. Ze heeft aan het begin van de avond een van de slachtoffers bezocht. "Dat dit op klaarlichte dag in een winkelstraat heeft kunnen gebeuren, vind ik schokkend. Onschuldige kinderen die slachtoffer worden van pistoolschoten: totaal onacceptabel."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore