Agressie

Drie agenten gewond bij aanhouding doorgedraaide man in Waalwijk

21 januari 2019 22:25 Aangepast: 22 januari 2019 08:36
De politie weet niet of de man onder invloed was.

Drie agenten zijn vanmiddag gewond geraakt bij de arrestatie van een 30-jarige Poolse man in Waalwijk. De man had de aandacht van twee agenten in opleiding getrokken omdat hij met een stok tegen auto's sloeg.

Toen de agenten om assistentie vroegen om de man aan te houden, richtte de man zijn agressie op de politie. Hij schopte en sloeg hen met een stok. Twee agenten liepen verwondingen op aan hun gezicht, een andere agent moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Hij had pijn aan zijn enkel.

Drie waarschuwingsschoten

De agenten werden zodanig in het nauw gedreven dat ze hun wapenstok gebruikten, met pepperspray spoten en drie waarschuwingsschoten losten, meldt de politie. De verdachte sprong nog op de motorkap van een auto en probeerde een vrouw uit haar auto te trekken.

De verdachte werd even later onder veel verzet overmeesterd en zit ingesloten. Het is niet duidelijk waarom de man zich zo agressief gedroeg en of hij onder invloed was. Het incident werd gefilmd door een ooggetuige. Die deelde de beelden op sociale media.

De politie stelt onderzoek in naar het incident en vraagt de vrouw die bijna uit haar auto werd getrokken, om zich te melden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore