Vier overledenen

Alweer Uberchauffeur betrokken bij fataal ongeluk

17 januari 2019 14:40 Aangepast: 17 januari 2019 14:58
Bij het ongeluk op de A9 kwamen twee mensen om het leven. De veroorzaker was een Uber-chauffeur. Beeld © Inter Visual Studio / Stefan Roode

Bij een ernstig ongeluk op de A9, waarbij twee mensen om het leven kwamen, was een chauffeur van Uber betrokken. Het is het derde fatale ongeluk in zes weken tijd met een Ubertaxi.

Dat heeft een woordvoerster van de taxionderneming bevestigd naar aanleiding van berichtgeving door Het Parool. Het bedrijf zegt volledig mee te werken aan het onderzoek.

Hulp aangeboden

"We vinden het zeer zorgelijk dat er in korte tijd meerdere verkeersongevallen hebben plaatsgevonden en willen daarom de uitkomsten van de politieonderzoeken met de autoriteiten bespreken", zegt Thijs Emondts, manager Uber Benelux.

"Veiligheid is onze grootste prioriteit, daarom onderzoeken wij of wij nog meer kunnen doen om de verkeersveiligheid te vergroten. Onze gedachten gaan uit naar de naasten van de slachtoffers. Wij hebben contact met de politie en hebben onze hulp aangeboden bij hun onderzoek naar het ongeval''.

Cannabis

Bij het dodelijk ongeluk op 3 januari op de A9 bij Badhoevedorp speelde drugsgebruik een rol, zo werd eerder bekend. De taxichauffeur die twee automobilisten met pech aanreed, had cannabis gebruikt.

Hij is aangehouden als verdachte en naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers waren net uitgestapt, toen de taxi op ze inreed.  

 

Berichtendienst

Dat het om een Uberchauffeur ging werd aan het licht gebracht door de website TaxiPro, op basis van gesprekken die chauffeurs met elkaar over het ongeluk voerden via een berichtendienst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Grote zorgen' over ongelukken met taxi's van Uber

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`