Dossiers niet te openen

Poliklinieken Noordwest Ziekenhuisgroep weer open na ict-storing

15 januari 2019 13:32 Aangepast: 15 januari 2019 13:40
Operatie in ziekenhuis (archieffoto)

De poliklinieken van de Noordwest Ziekenhuisgroep zijn 'door een tijdelijke oplossing' weer open en telefonisch bereikbaar. Vanwege een ict-storing vielen vandaag alle operaties en afspraken uit.

"We zijn aan het onderzoeken of deze oplossing ook gebruikt kan worden voor de andere onderdelen van het ziekenhuis, zoals op de spoedeisende hulp. Daarmee hopen we dat ook de spoedeisende hulp zo snel mogelijk weer op volle kracht kan draaien en dat we het geplande operatieprogramma weer kunnen hervatten'', meldt het ziekenhuis.

Oorzaak storing onbekend

Door de storing konden artsen niet bij patiëntendossiers. Het ziekenhuis adviseert patiënten om bij spoed niet zelf naar de spoedeisende hulp te gaan, maar naar omliggende ziekenhuizen.

De oorzaak van de storing is nog onbekend. "Patiënten die hier in het ziekenhuis liggen, hebben tijdens de storing alle zorg gekregen die ze nodig hebben", aldus de Noordwest Ziekenhuisgroep.

Ziekenhuis Enschede

De groep heeft ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder en poliklinieken in Heerhugowaard, Schagen en op Texel. Het is onbekend om hoeveel operaties en afspraken het gaat. Het gaat om de poliklinieken en de medisch ondersteunende afdelingen zoals radiologie, nucleaire geneeskunde en het laboratorium.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een ziekenhuis operaties moet uitstellen wegens een ICT-probleem. Vorige week werd het ziekenhuis MST in Enschede platgelegd door zo'n storing, waardoor eveneens de patiëntendossiers niet konden worden ingezien.

Traumazorg

De Noordwest Ziekenhuisgroep is naar eigen zeggen, met 700 bedden, ruim 4000 medewerkers en zo'n 325 medisch specialisten, een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland.

De locatie Alkmaar is voor Noord-Holland Noord het centrum voor traumazorg. Op deze locatie is ook onder meer een oncologisch centrum, een centrum voor geboortezorg en een hart-vaatcentrum.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`