Bijzondere kat

Doodgereden serval was van Duitser

14 januari 2019 14:50 Aangepast: 14 januari 2019 15:06
De aangereden kat. Beeld © Politie

De eigenaar van de serval die werd doodgereden op de A2 in Limburg heeft het dier inmiddels opgehaald. Het gaat om een Duitse man die de katachtige thuis hield.

De politie in Limburg plaatste afgelopen weekeinde het treurige bericht op Facebook dat het dier met een luipaardachtige vacht doodgereden was gevonden. Ze dachten in eerste instantie dat het om een zogeheten savannah-kat ging, maar volgens kenners is het een serval.

"Die zijn een stuk groter dan savannah-katten en hun vacht is een andere kleur en heeft andere vlekken", zegt Sandra Smits van African Dreamcats. "De kat die nu is doodgereden, is duidelijk een serval."

Buitenren

Na vondst werd het dier overgebracht naar de Dierenbescherming in Limburg, waar bleek dat het een Duitse chip had. Hoe het dier op de snelweg terecht heeft kunnen komen, is niet duidelijk. De woordvoerster van de Dierenbescherming kan er niets over zeggen. Een woordvoerder van de politie Limburg zegt desgevraagd dat de serval 'zeer waarschijnlijk' is ontsnapt uit een buitenren.

Verdrietig

De eigenaar heeft het dier zondag opgehaald, zegt een woordvoerster van de Dierenbescherming. "Hij had het er behoorlijk zwaar mee en vroeg ons verdere details niet te delen om het verlies rustig te kunnen verwerken", zegt ze.

De medewerkers bij de Dierenbescherming maken het ongeveer twee of drie keer per week mee dat een doodgereden huisdier wordt binnengebracht. Dat het nu om een bijzonder exemplaar gaat, doet volgens de woordvoerster niets af aan het verdriet."Het is één ding om je dier bij de opvang op te halen, als het is overleden is dat nog extra pijnlijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Bijzondere kat doodgereden op A2: politie zoekt eigenaar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`