Stichting Droomwens

Droomkamer zieke Djelano (11) op losse schroeven door frauderende directeur

13 januari 2019 19:55 Aangepast: 14 januari 2019 16:12
De 11-jarige Djelano Beeld © Sylvia Bourgonje

Een prachtige jongenskamer zou de zieke Djelano (11) krijgen door Stichting Droomwens waardoor hij weer thuis kon wonen. Totdat de directeur de 800.000 euro vergokte en de stichting plotseling werd opgeheven. "Ik wil gewoon dat dit gedaan wordt voor mijn kindje."

Djelano uit Zwolle heeft zowel een lichamelijk als licht verstandelijke beperking. Wat hij precies heeft, weten de artsen nog steeds niet. Ook zijn levensverwachting is onbekend. Maar hij moet elke anderhalf jaar weer naar het ziekenhuis waar hij compleet wordt doorgelicht. Bij alles heeft hij assistentie nodig. En ook lopen kan niet zonder spalken.

Woongroep

Sinds vijf jaar woont hij in een woongroep. "Maar daar kreeg hij te veel prikkels", zegt zijn moeder Sylvia. Door nieuwe onderzoeken en nieuwe medicatie kon hij weer thuis komen wonen. Op voorwaarde hij goede ondersteuning kan krijgen en dat zijn slaapkamer wordt aangepast met bijvoorbeeld een speciaal bed. "Omdat we zelf niet de financiële ruimte hebben, wilde Stichting Droomwens ons helpen", zegt Sylvia.

Maar de 61-jarige directeur gooide roet in het eten. De man zou het geld uit donaties hebben gebruikt op goksites, in het casino en voor privé-uitgaven. Volgens de FIOD is slechts 10 procent van de donaties echt gebruikt om kinderen te trakteren op een dagje uit. De website van de stichting is uit de lucht gehaald. De directeur werd gearresteerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man vergokt ruim 800.000 euro aan donaties van stichting Droom Wens

Het plan voor Djelano’s kamer viel daarmee in duigen, vertelt Sylvia. "Het had zijn droomkamer moeten worden. Ik belde in december naar de stichting, maar kreeg geen gehoor. Boos, verdrietig was ik. Hoe moet ik dit gaan doen?"

Snoezelhoek

Die jongenskamer is volgens haar ontzettend belangrijk voor haar zoon. Hij moet een aangepast bed krijgen, een kledingkast en een ‘snoezelhoek’ waar hij kan zitten als het hem even te veel wordt. "Het moet vooral als zijn thuis voelen. Er is al een idee voor de aankleding. Hij houdt van gamen, muziek en voetbal. Vooral PEC Zwolle. Dat wilde ik terug laten komen, op een rustige manier."

Sylvia laat het er niet bij zitten en is daarom een crowdfunding begonnen. Het doel: drieduizend euro binnenhalen. "Als we genoeg geld binnen hebben, kan hij binnen twee maanden naar huis. Dat is het belangrijkste: dat hij weer bij ons in het gezin terug is."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore