No Pants Metro Ride

Tientallen gaan in onderbroek met Amsterdamse metro: 'We kunnen wat geks gebruiken'

13 januari 2019 17:16 Aangepast: 13 januari 2019 17:19
Zonder broek in de metro. Beeld © Hugo van den Hurk

De dagen zijn kort, de temperaturen onaangenaam. Dus het is tijd voor iets grappigs, dachten zo'n dertig mensen in Amsterdam. Daarom trokken ze vandaag hun broek uit in de metro. "Het was wel even koud."

De zogenoemde No Pants Subway Ride werd vanmiddag op verschillende steden in de wereld gehouden zoals New York en Berlijn, maar was voor het eerst in Amsterdam. Om stipt 15.00 uur trokken de deelnemers op de metrohalte Vijzelgracht hun broeken uit.

Sfeer

Volgens Hugo van den Hurk, een van de initiatiefnemers die het namens marketingbureau Everybody likes Penguins organiseerde, zat de sfeer in de metro er meteen in. "Mensen keken niet meer op hun scherm van de telefoon. Sommigen vonden het ongemakkelijk en schoven op, anderen stelden vragen, lachten, dansten."

Een paar toeristen deden zelfs mee en trokken hun broek ook uit, zegt hij. "Twee Duitse toeristen herkenden dit vanuit Berlijn en deden mee. En twee Braziliaanse meiden vonden het zo leuk dat ze ook besloten hun broek uit te trekken." 

Hij vindt het voor herhaling vatbaar. "We gaan richting Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar. Dan kunnen we best iets geks gebruiken."

Zittend in de metro Zittend in de metro
Het moment dat de broeken worden uitgetrokken. Het moment dat de broeken worden uitgetrokken.
In de metro werd ook gedanst. In de metro werd ook gedanst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore