56-jarige man

Nederlandse trucker die geel hesje doodreed opgepakt in Tilburg

13 januari 2019 00:06 Aangepast: 13 januari 2019 11:48
Het incident gebeurde op de E25, niet ver van de Nederlandse grens bij Eijsden. Beeld © ANP

De vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van opzettelijke aanrijding van een geel hesje, bij de grens bij Maastricht, is gisteravond laat opgepakt.

Justitie in Luik heeft dat bevestigd aan RTL Nieuws. Het gaat om een 56-jarige man uit de regio Tilburg.

Het ongeluk gebeurde tijdens een blokkade van de snelweg naar Maastricht door zo'n twintig gele hesjes. Het slachtoffer werd geschept door een vrachtwagen met Nederlands kenteken. Een ander raakte gewond.

 

Aanhoudingsverzoek

De Nederlandse politie had de man al een paar uur in het vizier, maar wachtte op het officiële Europees aanhoudingsverzoek van België. Dat liet enige tijd op zich wachten.

Of het verzoek zaterdagavond ook echt is ingediend, is niet helemaal duidelijk. Volgens een Belgische woordvoerder van het parket van Luik mag de Nederlandse politie ook tot actie overgaan als het verzoek binnen enkele uren definitief wordt verstuurd.

Vrachtwagen

De vrachtwagen die betrokken was bij de dodelijke aanrijding is vrijdagnacht gevonden in de regio Tilburg. Hij stond op een parkeerplaats, mogelijk bij een bedrijf. De Nederlandse politie heeft daar zaterdag onderzoek gedaan, dat tegen de avond was afgerond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse trucker verdacht van doodrijden geel hesje, vrachtwagen gevonden

`