Nederland

'KPMG-topadviseur ondergedoken om vete in mocro-oorlog'

11 januari 2019 09:35 Aangepast: 11 januari 2019 09:48
Broer Reduan werd vorig jaar geliquideerd, nadat de andere broer Nabil kroongetuige werd. Beeld © ANP

KPMG raakt een veelbelovende overnameadviseur kwijt door de gevolgen van een bloedige vete in de Marokkaans-Nederlandse onderwereld. Hij zit ondergedoken, nadat zijn broer werd geliquideerd. Die moord volgde op het nieuws dat hun jongste broer getuigt over meerdere liquidaties.

Het gaat om de 42-jarige Khalid B., die volgens een persbericht dat nog online te vinden is, sinds maart 2016 voor het Amstelveense bedrijf werkt. Hij stapte over van zakenbank NIBC naar de M&A-praktijk (fusies en overnames) van het in Amstelveen gevestigde Big Four-kantoor. 

Nadat 23 maart vorig jaar bekend werd dat jongste broer Nabil B. zou getuigen over meerdere moorden in het criminele circuit, werd broer Reduan B. zes dagen later doodgeschoten. Voor die moord is gisteren de 40-jarige schutter van Reduan B. tot 20 jaar cel veroordeeld.

Beschermingsprogramma

In allerijl werd B. de dag na de liquidatie van zijn broer, die net als hij geen crimineel was, uit zijn huis in Den Haag gehaald en in een beschermingsprogramma van de overheid geplaatst. Sindsdien is hij niet meer op zijn werk verschenen, schrijft Het Financieele Dagblad

Het accountants- en advieskantoor  wil niet reageren op het bericht van de krant, vanwege 'veiligheidsredenen' en omdat het om een 'privé-aangelegenheid' gaat van een personeelslid. Of B. nog in dienst is, wil de woordvoerder ook niet zeggen. 

Meerdere liquidaties

De man die is veroordeeld voor moord op Reduan weigerde te zeggen wie hem opdracht heeft gegeven voor de moord, maar kroongetuige B. heeft verklaringen afgelegd tegen Ridouan Taghi. Die wordt door justitie gezien als het brein achter meerdere liquidaties.

Het OM heeft een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip om hem te kunnen arresteren. Daarmee geldt Taghi samen met medeverdachte Said Razzouki als meest gezochte crimineel van het land. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore