Ga naar de inhoud
Eerste provider

Bijzondere petitie: duizenden willen merknaam XS4All behouden

Duizenden klanten van provider XS4All zijn het niet eens met het dreigende verdwijnen van de merknaam. Gisteren maakte moederbedrijf KPN bekend dat het zijn verschillende online merken gaat samenvoegen.

Volgens een woordvoerder van KPN staat daarmee nog niet vast dat ook de merknaam XS4All verdwijnt, maar duizenden klanten laten nu al weten dat ze daar -als het er van komt- niet van gediend zijn.

Bijna 7000 handtekeningen

Een voormalig medewerker startte een petitie en haalde in nog 24 uur al bijna 7000 handtekeningen op. Ze rekende op 'een paar honderd handtekeningen', maar het liep gelijk storm met enkele duizenden handtekeningen.

En dat is veel, stelt ze zelf, omdat het behouden van een merknaam nu bepaald geen 'sociaal-maatschappelijk verantwoord publiek doel' is, zoals andere petities die veel handtekeningen binnenhalen. 

Eerste provider

XS4All is al jaren onderdeel van KPN, maar was tot 1998 zelfstandig en was in 1993 zelfs de eerste internetprovider van Nederland. Aan de naam kleven voor veel internetliefhebbers dan ook de nostalgische gevoelens van de begindagen van het internet. 

KPN
Lees ook:
KPN wil af van merknamen XS4All en Telfort: 'Geen gekke stap'