Zwaargewond in ziekenhuis

Steun uit schaatswereld voor Sjinkie: 'Taai zijn maat!'

10 januari 2019 21:29 Aangepast: 11 januari 2019 07:04
Sjinkie Knegt met zijn ploeggenoten tijdens het WK Beeld © ANP

Sjinkie Knegt krijgt veel steun uit de schaatswereld na zijn ongeluk van vandaag. De shorttracker is zwaargewond geraakt nadat zijn kleren in brand vlogen toen hij de houtkachel thuis wilde aansteken. "Dit is het grootste drama dat je als topsporter kan overkomen."

Zo stelt bondscoach Jeroen Otter. Hij heeft vanmiddag het shorttrackteam verteld over het ongeluk. "Er heerste meteen een grafstemming. Je kon een speld horen vallen, of beter: je kon de tranen horen vallen op de marmeren vloer." 

'Dit heeft zo veel impact'

Otter zegt dat hij Sjinkie probeert te steunen. "Hij is een icoon van het shorttrack. Wanneer je je been of arm breekt, weet je ongeveer hoe lang het herstel zal zijn. Je gaat revalideren en na zes weken is zo’n blessure achter de rug. Maar dit heeft zo veel meer impact, dit komt echt als een meteoor binnen."

 

'Taai zijn maat!'

Collega-schaatsers laten op sociale media steunbetuigingen achter. Zo zegt Daan Breeuwsma, die samen met Sjinkie in een ploeg schaatst: "Ik sta achter je als steun in je rug. Taai zijn maat! Ga alles geven voor jou dit weekend."

Morgen begint in Dordrecht het EK Shorttrack, dat duurt tot en met zondag. Het was al duidelijk dat Sjinkie niet mee kon doen aan dat EK door een ander ongeluk, een maand geleden. Daarbij raakte hij thuis bekneld tussen zijn heftruck en een kozijn van de schuurdeur. Hij liep een ernstige spierblessure op.

#VoorSjinkie

Shorttrackster Suzanne Schulting staat wel aan de start van het EK. Zij schrijft op Instagram dat ze #VoorSjinkie zal schaatsen.

Suzanne Schulting op Instagram Suzanne Schulting op Instagram

Ook shorttrackster Yara van Kerkhof gebruikt de hashtag. Ze schrijft: "Morgen start het EK! Laten we er een mooi toernooi van maken! Voor alle toeschouwers, maar vooral ook #voorSjinkie."

'Heftig nieuws'

Langebaanschaatsster en voormalig shorttrackster Jorien ter Mors plaatst ook een foto van Sjinkie op haar Instagramprofiel. "Heel veel sterkte Sjinkie", schrijft ze over het 'heftige nieuws'.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore