Alle leerlingen geëvacueerd

Verdachte (19) aangehouden na telefonische bedreiging school Utrecht

10 januari 2019 15:13 Aangepast: 10 januari 2019 19:25
De omgeving van de school is ontruimd Beeld © ANP

De politie heeft een 19-jarige verdachte aangehouden die naar een school in Utrecht had gebeld met een bedreiging. De middelbare school moest vanwege de dreiging ontruimd worden.

Het gaat om Stip-VSO aan de Europalaan in Utrecht, een middelbare school voor moeilijk lerende kinderen van 12 tot en met 20 jaar. Wie de persoon is die is aangehouden, is onbekend.

'Hij zou in de buurt van school zijn'

De directrice van de school laat weten dat een 'jongen of man belde'. "Hij zou in de buurt van de school zijn en hebben gedreigd dat hij iets zou gaan doen." 

De politie kon vanmiddag nog niet aangeven om wat voor dreiging het precies ging. "Maar het was dusdanig serieus dat alle kinderen het pand uit moesten." De omgeving is nog steeds ruim afgezet en de politie draagt nog steeds kogelwerende vesten. De leerlingen hebben het gebouw inmiddels verlaten en de politie doet onderzoek.

Ouders emotioneel

De leerlingen werden gefaseerd de school uitgehaald. Taxibusjes stonden klaar om de leerlingen mee te nemen. Verschillende ouders stonden emotioneel aan het politielint, zei iemand ter plaatse.

De politie doet onderzoek bij de school in Utrecht De politie doet onderzoek bij de school in Utrecht
RTL Nieuws
`