Brisantgranaat

Man die sissende granaat vond, mocht niet bewegen: 'Hij had explosief niet herkend'

10 januari 2019 10:26 Aangepast: 10 januari 2019 10:55
De man lag bijna drie uur lang in de kou. Beeld © Track 88

De man uit Venlo die gisteravond een oude granaat vond bij zijn appartement aan de Veestraat, is niet op het explosief gedoken. Hij ging met het ding op de grond liggen, omdat hij er niet mee mocht bewegen. Dat zegt zijn vriendin tegen de regionale omroep L1.

De man kwam de granaat tegen tijdens een wandeling met zijn hond. Hij had de brisantgranaat, een explosief uit de Tweede Wereldoorlog, in eerste instantie niet herkend als gevaarlijk. "Toen hij het opraapte, zag hij dat het een granaat was. Omdat het ding siste, belde hij 112", zegt zijn vriendin tegen L1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man lag in Venlo uren met 'sissende bom uit oorlog', flats ontruimd

Ze ontkent dat de man zich op het explosief gooide om daarmee een explosie te voorkomen. "Hij wilde heus geen zelfmoord plegen."

Bijna onderkoeld

De man heeft bijna drie uur lang in de kou liggen wachten op de Explosieven Opruimingsdienst. "Hij was bijna onderkoeld", zegt zijn vriendin. "Na een uur kreeg hij pas een deken."

Twee appartementencomplexen aan de Bachstraat en Veestraat werden vanwege de vondst van de granaat ontruimd. De granaat bevatte geen explosief materiaal meer. Hoe de granaat desondanks heeft kunnen sissen, blijft gissen, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

RTL Nieuws
`