Foto's

Een kus op de kalasjnikov: zo oefenden terrorismeverdachten een aanslag

09 januari 2019 13:11 Aangepast: 03 april 2019 22:08
Een verdachte geeft de kalasjnikov (AK-47) een zoen. Beeld © RTL

In het diepste geheim heeft de politie opnames gemaakt van een oefensessie van vier terrorismeverdachten in een vakantiehuisje in Weert. De verdachten leerden er met pistolen en kalasjnikovs om te gaan en pasten de bomvesten die ze wilden gebruiken bij een aanslag. De foto's zijn in bezit van RTL Nieuws.

Hieronder worden de screenshots van de beelden beschreven. De beelden zijn gemaakt op 27 september 2018 in een huisje op vakantiepark De Weerterbergen in Weert.

Om 15:09 komen de verdachten (met zwart balkje) het vakantiehuisje binnen, samen met twee undercoveragenten (geblurd) die zich voordoen als wapenleverancier. Om 15:09 komen de verdachten (met zwart balkje) het vakantiehuisje binnen, samen met twee undercoveragenten (geblurd) die zich voordoen als wapenleverancier.
De undercoveragenten (geblurd) geven de verdachten (met zwart balkje) uitleg over de vuurwapens. De undercoveragenten (geblurd) geven de verdachten (met zwart balkje) uitleg over de vuurwapens.
Een verdachte (boven) houdt zijn vuurwapen met beide handen vast en vraagt om advies over hoe hij hem het beste kan vasthouden. Een medeverdachte (onder) doet hetzelfde. Een verdachte (boven) houdt zijn vuurwapen met beide handen vast en vraagt om advies over hoe hij hem het beste kan vasthouden. Een medeverdachte (onder) doet hetzelfde.
Een verdachte geeft zijn medeverdachte plastic handschoenen. Een verdachte geeft zijn medeverdachte plastic handschoenen.
Een verdachte geeft de kalasjnikov (AK-47) een zoen. Een verdachte geeft de kalasjnikov (AK-47) een zoen.
Een verdachte legt zijn wang liefkozend tegen de AK-47. Hij heeft daarbij een brede grijns op zijn gezicht. Een verdachte legt zijn wang liefkozend tegen de AK-47. Hij heeft daarbij een brede grijns op zijn gezicht.
Een verdachte sluipt met een AK-47 in de handen door de woonkamer. Een verdachte sluipt met een AK-47 in de handen door de woonkamer.
Met zijn AK-47 richt hij op verschillende punten in het vakantiehuisje. Met zijn AK-47 richt hij op verschillende punten in het vakantiehuisje.
De hoofdverdachte draagt een bomvest met vakken waaruit draden lopen tot op de schouder. De hoofdverdachte draagt een bomvest met vakken waaruit draden lopen tot op de schouder.
Een verdachte van de terreurcel draagt een bomvest. Een verdachte van de terreurcel draagt een bomvest.
De verdachte richt zijn AK-47 recht vooruit. De verdachte richt zijn AK-47 recht vooruit.
Een verdachte met bomvest richt zijn kalasjnikov. Een verdachte met bomvest richt zijn kalasjnikov.
De hoofdverdachte heeft hier twee AK-47's in zijn handen. Hij grapt hierover met een medeverdachte. De hoofdverdachte heeft hier twee AK-47's in zijn handen. Hij grapt hierover met een medeverdachte.
Een van de verdachten draagt een bomvest en houdt een kalasjnikov vast. Met de linkerhand drukt hij op het ontstekingsmechanisme van het bomvest. Een van de verdachten draagt een bomvest en houdt een kalasjnikov vast. Met de linkerhand drukt hij op het ontstekingsmechanisme van het bomvest.
Twee verdachten steken hun rechterwijsvinger omhoog en vormen een teken dat staat voor de eenheid van hun God: "Er is maar een God en dat is Allah." Twee verdachten steken hun rechterwijsvinger omhoog en vormen een teken dat staat voor de eenheid van hun God: "Er is maar een God en dat is Allah."
De verdachten verlaten het vakantiehuisje om 17:20 uur. De verdachten verlaten het vakantiehuisje om 17:20 uur.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Terreurverdachten trainden in Limburgs vakantiehuisje met bomvesten en kalasjnikovs

Onthullende beelden: terreurverdachten oefenen met wapens en bomvesten

Op deze beelden in het bezit van RTL Nieuws, is te zien hoe vier terreurverdachten in een vakantiehuisje in Weert oefenen met wapens en bomvesten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore