Tankstation overvallen

44 jaar familiebedrijf eindigt met overval in laatste week: 'Het doet mij zeer'

09 januari 2019 10:15 Aangepast: 09 januari 2019 11:21
Walter Haerkens achter de toonbank in zijn tankstation. Beeld © Walter Haerkens

Precies 44 jaar was tankstation Schoenmakers in de familie van Walter Haerkens. Maar de laatste week is op een buitengewoon pijnlijke manier geëindigd. Het tankstation werd overvallen door twee mannen met mes en vuurwapen. "Dat heeft wel veel impact, ja."

Het tankstation in Helmond is in al die jaren van zijn opa, naar zijn moeder en uiteindelijk naar Walter zelf overgegaan. Zijn eigen dochters wilden hem niet opvolgen en dus trekt Walter zich terug. Er komt een nieuw tankstation in die vanaf volgende week gaat verbouwen. Zelf had Walter zijn afscheid wel op een andere manier voorgesteld. "Het is heel spijtig dat ik met een overval moet stoppen. Dat doet mij zeer."

Vuurwapen en mes

Gisteravond kwamen twee mannen met capuchon het tankstation binnen gerend, met vuurwapen en mes in de hand. Hoewel een van de twee het vuurwapen nog in de zaak liet vallen, konden ze toch de 21-jarige medewerker bedreigen. Die gaf uiteindelijk de kassa en sigaretten mee. De daders gooiden buit in een tas en vluchtten ervandoor.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tankstations vaker onbemand: 'De concurrentie is moordend'

Zelf zat Walter thuis met zijn neef aan de telefoon toen hij van de overval hoorde. "Toevallig genoeg was mijn neef vlakbij het tankstation en zag hij de daders op dat moment wegrennen." De neef zette direct de achtervolging in, maar kon de twee jongens niet meer pakken. Ook de ingeschakelde politie vond de jongens niet meer.

Camerabeelden

"Het was net een film, het ging allemaal zo snel", zegt Walter. "Maar ik heb duidelijke camerabeelden van de overval. Als het van de politie mag, zet ik die op Facebook. Die gasten moeten nergens meer naar binnen kunnen. Ik wil dat ze snel gepakt worden."

Volgens Walter is het domweg toevallig dat een week voor het einde het 44-jarige familiebedrijf is overvallen. "De laatste keer was meer dan twintig jaar geleden. Maar het gebeurt de laatste tijd vaker in de omgeving, vertelde de politie. Nu ben ik toevallig de prooi van een stel idioten. Dat is heel vervelend."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore