Doodsangst

Slachtoffer (85) gewelddadige straatroof Eindhoven: 'Ik riep alleen maar om mijn moeder'

09 januari 2019 09:29 Aangepast: 09 januari 2019 11:22
De politie deelde een foto van het slachtoffer Beeld © Editie NL

"Natuurlijk was ik bang", zegt het 85-jarige slachtoffer van een gewelddadige overval in Eindhoven. "Ik had net het overlijden van m'n man meegemaakt." De dader loopt nog steeds vrij rond.

De vrouw werd op 17 november plotseling en met veel geweld overmeesterd door een onbekende man. Ze was onderweg naar huis van haar kaartclub. Normaal gesproken wordt ze met de auto thuisgebracht door haar zus. Ditmaal ging ze te voet: een stukje van amper 10 minuten lopen.

Op het Cassandraplein werd de vrouw vanachter beslopen. Een straatrover probeerde haar van haar handtas te beroven. Daarbij werd ze meermaals tegen haar hoofd geschopt.

'Ik riep alleen maar om mijn moeder'

"Ik had die tas op m'n schouder hangen met m'n duim in de lus van het hengsel", vertelde de vrouw gisteravond bij Opsporing Verzocht. "Ineens werd ik vanachter aan mijn tas getrokken. Toen hij die tas niet los kreeg, werd hij, denk ik, boos. Ineens schopte hij mij en toen is dat hier allemaal gaan bloeden. Ik riep alleen maar om mijn moeder. 'Mama, mama', riep ik. En ik verwacht dat-ie daarvan is geschrokken. Toen is hij weggelopen."

De politie reageerde geschokt op de gewelddadigheid van de overval en deelde bovenstaande foto met de media. De vrouw ontving naar schatting 900 tot 1000 kaarten. "Dat is niet te beschrijven", zegt ze. "Ik ben er heel erg door ontroerd. Dat ik zoveel warmte heb ontvangen, zoveel liefde. Zoveel kaarsjes die ze opsteken, dat ze bidden. Ja, dat is toch wel wat me heel goed doet."

De politie zegt ervan overtuigd te zijn dat er mensen zijn die meer weten over de dader. "Mogelijk heeft hij iets losgelaten in zijn omgeving. Misschien zijn er opmerkingen gemaakt waar hij apart op reageerde. Al dat soort informatie kan ons helpen om dichterbij de dader te komen." Ze vraagt getuigen om zich te melden.

Het slachtoffer van de straatroof bij Opsporing Verzocht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore